nlen

24.03.24, 13:00, Boekpresentatie I Shivered Violently / Don’t be Startled in the Night, Open Masereel

Tijdens Open Masereel presenteren onderzoeker Paul Bailey en Bryony Quinn de nieuwe publicatie I Shivered Violently / Don’t be Startled in the Night; A networked essay on (dis)order, (il)legibility and (dis)orientation.

Door middel van verzamelingen en hiaten, sprongen en haperingen presenteert deze publicatie twee genetwerkte essays die onderling de poëtica en mogelijkheden van (wan)orde, (on)leesbaarheid en (des)oriëntatie in beeld proberen te brengen.

I Shivered Violently / Don't Be Startled in the Night... benadert de befaamde dynamische ordening en voortdurende inventaris van de Sitterwerk Foundation Kunstbibliothek (CH) als een locatie en een systeem van intriges. In het bijzonder volgen deze essays de bedoeling van een op maat gemaakte machine, uitgerust met een RFID-scanner, die aan het einde van de dag de planken van de bibliotheek doorneemt. Bezoekers brengen willekeurig items terug naar de rekken en zo wordt 's nachts een actueel overzicht - en kaart - van de collectie gecreëerd.

Het gedrag van magneten, ingegeven door hun rol in de technologie die in de bibliotheek wordt gebruikt, leidt de aandacht van deze publicatie en is het onderwerp van het geschreven essay door Bryony Quinn. Het visuele essay van Paul Bailey, dat materiaal uit de Sitterwerk-collectie en daarbuiten rangschikt, gaat over de voorwaarden en manipulaties van het zien met en door machines.

Deze publicatie is een A4-map met een rug van 5 mm, die 6 tot A4 gevouwen posters van A2-formaat bevat.

Open Masereel is een gloednieuw tweejaarlijks kunstenfestival rond print als manier voor kunstenaars om zich uit te drukken, inzicht te verwerven in kunst en de wereld die ons omringt, te verbinden en meer. Behalve meerdere nieuwe edities, publicaties en een print art fair omvat het programma ook live performances en muziek, een culinaire beleving door een top chef, artist talks en meer.

Frans Masereel Centrum
Masereeldijk 5
2460 Kasterlee