nlen

23.11.17, 20:30, Eastern Daze + X-Ray: Tony Conrad: Completely in the present (Tyler Hubby, 2016, 102’) + Remörk

In de jaren 60 was componist, violist en beeldend kunstenaar Tony Conrad een van de spilfiguren van de New Yorkse avant-garde en minimalistische scene. Hij legde moeiteloos de link tussen structurele film, just intonation drone, La Monte Young en The Velvet Underground. Completely in the Present geeft dankzij intieme footage en een niet-lineaire, associatieve structuur een boeiend inzicht in het leven van een speelse en radicale vernieuwer. De film wordt ingeleid door producent Paul Williams.

Aansluitend op de film zakt Antwerpse trots Kris Delacourt - aka Remörk - af naar KASKcinema. Beeldend kunstenaar Vaast Colson nodigde Delacourt uit om een interpretatie te maken van een van zijn kunstwerken. Het resultaat is een reeks van casio keyboard-drones van gelaagde octaven die het patroon van Colsons tekeningen volgen, een grafische soundtrack geprint op stickers. Die soundtrack verscheen vorig jaar als langspeler. Principium 2.1 - uit op Ultra Eczema - is zonder twijfel een van de straffere Belgische avant-garde releases van de laatste jaren.

De filmvertoning en het concert vinden plaats in het kader van Eastern Daze, een samenwerking tussen KRAAK, Vooruit, KASKcinema en KASK Mediakunst.

Tickets kosten €3 (vvk) of €5 (add), uitzonderlijk geldt dit ook voor onze abonnees.

€3 (vvk) / €5 (add)
KRAAK, Vooruit, KASKcinema, KASK Mediakunst