nlen

08.05.22, 14:30, Imitation of Life

Speciaal voor moederdag vertoont KASKcinema melodramameester Douglas Sirks Imitation of Life, een intiem epos waarin moeders en dochters tegenstrijdige wensen hebben voor zichzelf en elkaar.

Alleenstaande moeder Lora droomt van een carrière op Broadway. Op een dag raakt ze haar dochter Susie kwijt in de menigte op het strand. De twee worden herenigd door Annie, mede-moeder met een dochter van dezelfde leeftijd, Sarah Jane. Om hen te bedanken neemt Lora moeder en dochter in huis, met gevolg dat zij zich op haar acteercarrière kan focussen, terwijl Annie voor de meisjes zorgt.

De moeders en dochters krijgen het nogal te verduren. Susie (gespeeld door Sandra Dee, wiens naam befaamd is door een catchy Grease-nummer) ontwikkelt gevoelens voor de vriend van haar moeder, die ondertussen bekend actrice is. Daarnaast volgen we Sarah Jane, die afstand begint te nemen van haar moeder door haar huidskleur. Annie is zwart, maar Sarah is white-passing. Met toverachtig technicolor kleurenpalet en een bijna barokke niveau aan pathos wordt de interne schaamte en sociale stigma’s van een racistisch Amerika tot leven gewekt. Het resultaat is een bedwelmend pallet van onderdrukte passie dat geen traankanaal onberoerd zal laten.

€6 / €4 (reductie)