nlen

20.12.23, 20:30, Tehran, City of Love (2018)

Met het aanbreken van de winterzonnewende luiden we het korter worden van de nachten en langer worden van de dagen in samen met Kuleshov, het Gentse radioprogramma op Urgent.fm gewijd aan film. De derde Yalda Night staat in het teken van Ali Jaberansari’s Tehran: City of Love, waarin drie eenzame mensen op zoek zijn naar liefde en connectie in Tehran.

Een ijsjesverslaafde receptioniste zet haar zwoele stem op om telefonisch mannen te verleiden, om vervolgens al haar dates stuk voor stuk te laten zitten. Een voormalige bodybuilding kampioen werkt tegenwoordig als personal trainer, en laat zijn dromen varen om een jonge, veelbelovende sporter te helpen trainen. Ten slotte wordt een zanger voor religieuze begrafenissen gedumpt door zijn verloofde. Op aanraden van een vriend gooit hij zijn leven om en schoolt hij zich om tot zanger voor bruiloften. “Veel aantrekkelijker voor de dames.”

Regisseur Ali Jaberansari schetst met Tehran: City of Love een subtiel en zacht drieluik van een portret. De film zet de tragedie die de liefde en het leven met zich mee kunnen brengen, zeker in een onderdrukkend regime, om in absurdistische en ontroerende verhaallijnen. Voorafgaand aan de voorstelling komen we samen voor een theetje en Perzische poëzie.

Ali Jaberansari, Iran, VK & Nederland, 102'
Perzisch gesproken, Engels ondertiteld
i.s.m. Kuleshov
Campus Bijloke
Cloquet
Godshuizenlaan 4
9000 Gent