nlen

11.05.22, 20:30, The Mushroom Speaks

Funky funghi fungeren als fallische figuur voor een fijn filmpje in je favoriete finema! In The Mushroom Speaks spitsen we de oren om naar onze zwijgzame zwamvrienden te luisteren. Hun stilte betekent echter niet dat ze niet veel te zeggen hebben: elke paddenstoel is slechts de uitgang (of ingang) van een groot netwerk onder de grond. Dat netwerk zorgt ervoor dat ze zelf kunnen voortbestaan, maar ook dat andere organismes in leven blijven.

In deze (letterlijk) diepgaande documentaire worden verschillende sporen gevolgd die allemaal iets te maken hebben met het thema van vernieuwing. Vol funghi-specialisten en -enthousiastelingen schijnt de film licht op hoe schimmels het immuunsysteem van de aarde, en daarmee van onszelf vormen. Kunnen we op sociaal en maatschappelijk niveau iets leren van de helende kwaliteit van schimmels, die opleven als de wereld uit elkaar valt en hun vaardigheid om wedergeboren te worden?

De film is niet alleen geschikt voor zij die deel uitmaken van de funghi-fanclub, maar voor iedereen die al even niet met zijn blote voeten in het natte gras heeft gestaan en zin heeft in wat parasitaire poëzie.

Deze film wordt ingeleid door herboriste Siska Derveaux.

€6 / €4 (reductie)