nlen

Componist Natalie Holt werkt samen met studenten van KASK & Conservatorium voor FFG

In lijn met zijn muzikale DNA lanceert Film Fest Gent een nieuwe FFG Session, een performance waarbij dit keer de Britse componiste en violiste Natalie Holt samen muziek maakt met de studenten van KASK & Conservatorium. Voor de FFG Sessions brengt FFG ervaren internationale componisten en jonge muzikanten samen voor een intieme live performance. Film Fest Gent lanceerde dit nieuwe format in zijn verjaardagsjaar 2023, om filmmuziek als unieke kunstvorm verder te stimuleren

De FFG Sessions – een project van FFG in samenwerking met KASK & Conservatorium – zijn korte opgenomen concertsessies in de intieme setting van de MIRY Concertzaal in Gent. Filmcomponisten stellen hun werk zelf voor en spelen samen met de studenten van KASK & Conservatorium. De muziek wordt herschreven voor een klein ensemble en wordt uitgevoerd door de studenten na een hands-on repetitie met de componist.

De internationaal gelauwerde componist Natalie Holt koos voor de FFG Session voor een performance van Loki, een van haar meest bekende scores, die ze herorkestreerde voor een klein ensemble. De kamermuziekversie toont haar immense talent om een frisse en originele adaptatie te maken van de originele partituur van Loki, die geschreven is voor een traditioneel orkest gecombineerd met vintage analoge synthesizers, Scandinavische volksinstrumenten en de vreemde, verontrustende elektronische klanken van de theremin, een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en de twee antennes te variëren.

Het andere stuk dat de studenten, samen met de componiste zelf én samen met collega-componist en violist Daniel Hart, brengen in deze FFG Session is Fever Dream van de film Distancia de rescate (Fever Dream), een psychologische thriller van Claudia Llosa. De muziek begeleidt een scène in de film waar een van de personages roeit in een boot, terwijl die een nachtmerrie beleeft.

Natalie Holt

Multi-award winning composer Natalie Holt is known equally for large orchestral arrangements and intimate, textural and at times experimental electro-acoustic compositions. Enriched by her experience as a classically trained violinist, Holt’s work exists in the liminal space between orchestral, electronic and contemporary. Some of Natalie Holt’s recent works include Loki and Deadwater Fell (starring David Tennant). Her music can be heard on Wallander (starring Kenneth Branagh), the series Knightfall (starring Mark Hamill), and many more. She has also contributed additional music to Paul King’s Paddington. Holt’s distinction in her field was recognised by being made an Associate of the Royal Academy in 2017. Natalie Holt was also a World Soundtrack Award nominee for the 2021 Discovery of the Year Award (with Infidel) and the Television Composer of the Year Award (for Loki - Season 1), and she became the first woman to score a live-action Star Wars project. In 2022 Natalie Holt, together with John Williams, was recognised at the World Soundtrack Awards with a nomination in the category Television Composer of the Year for her compositions for the Disney+ show Obi-Wan Kenobi.

komende FFG Sessions
Film Fest Gent lanceerde in 2023 al een FFG Session met de Japanse componiste Eiko Ishibashi.

De komende weken zal het festival nog een FFG Session lanceren met componist Daniel Hart.