nlen
over de opleiding
De Internationale Master in Composition for Screen (InMICS) is een opleiding voor internationale studenten die als componist voor audiovisuele media willen gaan werken. InMICS werd opgericht door Europese en Canadese partners, vier conservatoria enerzijds en vier gevestigde organisaties uit het professionele veld anderzijds: KASK & Conservatorium, CNSMD de Lyon, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna, Faculté de Musique Université de Montréal, Festival International du Film d’Aubagne, Fondazione Cineteca di Bologna, Film Fest Gent, Permission Inc. Montréal. 

composition for screen (InMICS)

over de opleiding
traject
international master in composition for screen
2 jaar
onderwijstaal
Engels
inschrijvingsproces

Doel van de opleiding

Dit tweejarige programma biedt gevorderde studenten de kans om hun vaardigheden aan te scherpen, hun talenten te delen en hun eigen persoonlijkheid en projecten te ontwikkelen binnen een internationale, professionele omgeving. InMICS leidt componisten op tot zeer gespecialiseerde, individuele, creatieve, kritische en innoverende professionals die de cultuurindustrieën van morgen zullen vormgeven.  

Composer Lab 

Een essentieel onderdeel van de International Master in Composition for Screen (InMICS) is het InMICS Composer Lab. Dit programma biedt de studenten de unieke kans om deel te nemen aan een reeks intensieve masterclasses, workshops en trainingssessies gegeven door gerenommeerde professionals. Het InMICS Composers Lab wordt georganiseerd door en vindt plaats op de drie deelnemende festivals: Film Fest Gent, Festival International du Film d’Aubagne en het Krakow Film Music Festival. De studenten worden ondergedompeld in een internationale professionele omgeving.  InMICS en InMICS composers lab kwamen tot stand met de steun van het Creative Europe Culture Programma van de Europese Unie.

Voor wie is deze opleiding?

We verwelkomen aanmeldingen van iedereen die al muziek voor het scherm componeert. Een bachelordiploma in muziek of gelijkwaardig is wel vereist. Kandidaten worden in de eerste plaats beoordeeld op hun creatief vermogen, gekoppeld aan een diepgaande interesse in muziek en visuele media. Gedetailleerde informatie over het curriculum en de aanmeldingsprocedure vind je op inmics.org. 

studieprogramma

1E MASTER
60 studiepunten
Opleidingsonderdeel
Studiepunten
Sem
Composition for Animation, Documentary and Video (BE)
15
To choose 1
6
Electro-acoustic Composition (BE)
6
Scoring for Screen (BE)
6
To choose 2
8
Composition for Musical Theatre (BE)
4
Postproduction (BE)
4
Master seminars (BE)
4
Music Copyright on the ground (CA)
3
History of Film Music (IT)
3
To choose 2
6
Post-tonal composition techniques
3
Improvisation (BE)
3
Orchestral conducting (BE)
3
Internship (BE)
9
Research Master I (BE)
10
60
2E MASTER
60 studiepunten
Opleidingsonderdeel
Studiepunten
Sem
Masterproject: Composition for Animation, Documentary and Video
24
To choose 1
6
Electro-acoustic Composition (BE)
6
Scoring for Screen (BE)
6
To choose 1
4
Composition for Musical Theatre (BE)
4
Postproduction (BE)
4
Master seminars (BE)
4
Analysis from Musical & Audiovisual Perspective (BE)
3
Ethnomusicology (FR)
3
To choose 2
6
Post-tonal composition techniques (BE)
4
Improvisation (BE)
3
Orchestral conducting (BE)
3
Research Master II (BE)
14
60

inschrijven

De intakeprocedure voor deze opleiding verloopt via het platform van Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse Lyon (CNSMDL). Op inmics.org verschijnt alle informatie voor de nieuwe wervingsronde.

contact
vragen over deze afstudeerrichting

credits

  1. foto: Francesco Burlando
  2. foto: Francesco Burlando