nlen

Een bloemlezing van 8 beat-composities die zeer elektronisch zijn ontworpen maar toch uit geen enkel synthetisch geluid bestaan. Gedreven door de authenticiteit van het ‘natuurlijke’ menselijke geluid van tastbare voorwerpen zoals hout, rubber, plastic... dienen deze ‘echte’ texturen als de moleculaire basis van deze eigenaardige dancetracks.

Het is zijn synthese van de zeer fysieke en akoestische wereld van geïmproviseerde muziek timbres botsen in het rijk van de elektronische dansmuziek en haar 40 jaar van sequencer-beïnvloede beat vocabulaire.

HHIT is een drumcomputers meest poëtische burnout.

“Een viering van het expressieve en transportieve potentieel van op beats gebaseerde instrumentals door de Belgische drummer Lander Gyselinck. Het vocabulaire van dance en elektronische muziek vindt een nieuwe uitdrukking in een akoestische setting ... Een waar ‘disleksikon’: een dis-anthologie, een vocabulaire voor een nieuwe taal.”

Hihats In Trees of HHIT is een soloproject van de Belgische drummer/producer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio...) en maakt deel uit van een doctoraat in de Kunsten aan KASK & Conservatorium. Het focust op de invloeden van diverse beatculturen in een instrumentale, niet-synthetische omgeving.

details
published by Paxico Records
2020
PX 064
uitgever
9,49 euro (uitverkocht)