nlen

“FLIP - About Image Construction” is de catalogus die werd gepubliceerd ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling die in maart 2018 plaatsvond in KASK, Gent en werd samengesteld door Kasper Andreasen. De tentoonstelling richtte zich op het tonen van een tijdelijk archief van kunstenaarsboeken parallel aan meer dan een dozijn filmische werken. Naast de film- en videowerken in de tentoonstelling werden kunstenaarsboeken uit de KASK-collectie (Kunstenbibliotheek) getoond en selecties van 4 boekenverzamelaars en uitgevers. De term ‘FLIP’ verwijst associatief naar het performatieve gebaar van het bladeren in een boek, maar ook naar noties van beeldsequenties, omkering (druk), het flipboek, evenals het gebruik van tekst en beeld in zowel boeken als videowerken.

Kortom, de tentoonstelling was een manier om deze media samen te laten zien, met de nadruk op het gebruik van narratieve strategieën en beeldconstructie als verlengstukken van elkaar.

Deze getransformeerde catalogus, die oorspronkelijk was bedoeld als gids bij de tentoonstelling, bevat een volledige bibliografie van de getoonde boeken met stills van de films en documentatie over de tentoonstelling. FLIP was het vervolg op de tentoonstelling Copy Construct in CC Mechelen in 2017.

details
74 pages, 10,5 × 27 cm, ills colour + b&w
published by Art Paper Editions
2018, EN
ISBN 9789490800857
publisher
10 euro