nlen

03.06.24 – 30.08.24, Bert De Jonghe, Essential Reading

Essential Reading tracht de boekencollectie van de Kunstenbibliotheek vanuit een andere blik te verrijken en te verruimen. Welke boeken zijn, vandaag, écht onmisbaar voor een kunstenbibliotheek? Gasten van Essential Reading verzamelen en presenteren hier de boeken die ze het waardevolst vinden in hun leven en werk.

Bert De Jonghe is een Belgische landschapsarchitect, de oprichter van Transpolar Studio en een Doctor of Design- kandidaat aan Harvard University. Hij is gespecialiseerd in landschapsarchitectuur, stedenbouw en ontwerponderzoek in de Arctische gebieden.

Hij behaalde zijn master in Design Studies aan de Graduate School of Design (GSD) van Harvard University na het voltooien van een master Landschapsarchitectuur aan de Oslo School of Architecture and Design en een bachelor landschaps- en tuinarchitectuur aan de KASK & Conservatorium. Zijn lopende doctoraat anticipeert en kadert het volgende hoofdstuk van de nederzettingen en infrastructurele ontwikkelingen in het Noordpoolgebied.

gratis
Campus Bijloke
Godshuizenlaan 2A
9000 Gent