nlen
Claudia von Alemann - Die Reise Nach Lyon (@bpk/Abisag Tüllmann) / Manon de Boer - Resonating Surfaces / Marthe Peters - Kaalkapje

27.03.24 – 31.03.24, Courtisane festival 2024, Notes on Cinema

We zijn blij om aan te kondigen dat het Courtisane festival 2024 plaats vindt van 27 tot 31 maart in Gent. KASKcinema is één van de locaties van het festival. In het kader van het onderzoeksproject Echoes of Dissent, rond de politiek van klank en de klankband, staat er tijdens het Courtisane festival (27- 31 maart) heel wat events gepland, waaronder de programma’s Thinking with Dub Cinema (Met Kodwo Eshun, Louis Henderson en Lynnée Denise) en Politics of the Voice (met Loré Lixenberg, Audrey Chen, Nhã Thuyên, Jay Bernard, Esi Eshun, Elaine Mitchener, Neil Charles), alsook tal van gesprekken met kunstenaars en filmmakers over klank in hun werk, waaronder Pedro Costa, Kamal Aljafari, Claudia von Alemann, Manon de Boer en Annik Leroy.

Tijdens het festival komt een nieuwe publicatie uit in de Echoes of Dissent reeks: 汾阳的喧嚣 Ironic Resonance, Anti-sound Design and Radical Cacophony in Jia Zhangke's 小 Xiao 武 Wu van Morgan Quaintance.

Courtisane is een platform voor film en audiovisuele kunsten. In de vorm van een jaarlijks festival, filmvertoningen, gesprekken en publicaties onderzoeken we de relaties tussen beeld en wereld, esthetiek en politiek, experiment en engagement. 

tickets
* de tickets zijn verkrijgbaar per voorstelling. Studenten en personeelsleden van KASK & Conservatorium kunnen een accreditatie aanvragen t.e.m. 15 maart.
locaties
Campus Bijloke
Cloquet
Godshuizenlaan 4
9000 Gent
andere locaties
Paddenhoek
Paddenhoek 3