nlen

Residenties

locatie
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent

Drie organisaties zijn in vaste residentie bij KASK & Conservatorium: Courtisane, Sabzian en Jazzlab. Allemaal hebben ze ook een kantoor op campus Bijloke.

Courtisane is een platform voor film en audiovisuele kunsten. In de vorm van een jaarlijks festival, filmvertoningen, gesprekken en publicaties onderzoeken ze de relaties tussen beeld en wereld, esthetiek en politiek, experiment en engagement

Sabzian is is een online platform voor reflectie over cinema en een agenda van de cinefiele events in België en omgeving. De website wil een cinefiele landkaart zijn voor België en omstreken. De agenda is een vaak onvolledige, maar steeds persoonlijke gids doorheen een netwerk van evenementen, vertoningen en tentoonstellingen die op een bepaald moment de mogelijke contouren van het cinefiele weefsel vormen, wars van de dictatuur van het nieuwe, buiten het verschroeiende brandpunt van de aandacht. Daarnaast biedt de website ruimte aan voornamelijk Nederlandstalige teksten rond cinema en beeldcultuur.

Jazzlab neemt een centrale plaats in binnen de professionele Belgische jazzsector. De werking steunt op drie pijlers: het organiseren van tournees, het optreden als productiehuis voor nieuwe jazzcreaties en als verbindende netwerkorganisatie. Zo hebben ze zowel nationaal als internationaal een hefboomfunctie voor de sector.

credits

  1. Hossein Sabzian in Nema-ye nazdik [Close-Up] by Abbas Kiarostami (1990), film still
  2. Dušica Dražić,  Wim Janssen, Projektor, foto: Michiel Devijver
  3. Imagine Raymond, foto: Mike Verbraeken