nlen

16.11.23, 18:00, I Don’t Know Where Paradise Is

Welkom voor de boeklancering van I Don’t Know Where Paradise Is, de eerstesolocatalogus van kunstenaar en postdoctoraal onderzoeker van KASK & Conservatorium, Benny Nemer. Het boek, vormgegeven door de in Parijs gevestigde vormgever Clément Wibaut, bouwt verder op Nemer’s tentoonstelling uit 2020 en het gelijknamige audiowerk dat voortkwam uit zijn onderzoek in de bibliotheken van queer onderzoekers in Amsterdam, Londen, Montreal, Parijs en Wenen.

Dit prachtige en intieme boek bevat weelderige foto's van zesentwintig bloemstukken die als reactie op het audiowerk zijn gecreëerd, evenals essays van Heather Anderson, Ann Cvetkovich, Jennifer Evans en John Potvin die Nemer's werk in een bredere context plaatsen.

Om 18:30 zal vriend, artistiek onderzoeker aan KASK & Conservatorium en grafisch ontwerper Paul Bailey in gesprek gaan met Nemer over het boekproject. De publicatie is te koop voor € 20. Bovendien zal er een tentoonstelling van bloemstukken, foto's en het bijbehorende audiowerk te bewonderen zijn in het Cellarium van de Kunstenbibliotheek, tot de bloemen verwelkt zijn.

Benny Nemer is als artistiek onderzoeker verbonden aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. Het onderzoeksproject Recollecting Favourable Bodies werd gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT en maakt deel uit van de onderzoekscluster Archival Sensations.

gratis
Campus Bijloke
Godshuizenlaan 2A
9000 Gent