nlen

17.11.22 – 18.12.22, Nizhónígo Yííkado - We Walk in Beauty

Nizhónígo Yííkado - We Walk in Beauty is een samenwerking van Native American, Amerikaanse en Belgische kunstenaars, performers, wetenschappers, schilders, beeldhouwers en onderzoekers. Het project beschouwt onze plaats op aarde in de context van de circulaire onderlinge verbondenheid (van mensen en niet-mensen). Fotografie, zintuiglijke wandelpaden, poëzie en gespreksevenementen geven een beeld van de veelheid aan manieren waarop mensen in het heden en het verleden met hun omgeving omgaan en openen deuren naar mogelijke toekomsten.

Tussen 18 november en 17 december 2022 vindt in het kader van het project een reeks evenementen en publieke momenten plaats op meerdere locaties in Brussel, Gent en Antwerpen.

Onder anderen neemt onderzoeker Catherine Willems deel aan de groepstentoonstelling Nizhónígo Yííkado - We Walk in Beauty in Pilar, Brussel van 18.11 tot 17.12. Daar co-organiseert zij op 23.11 van een haptische wandeling en een lezing getiteld "Can you imagine a world where footwear is more than a commodity?". Op 15.12 wordt daar ook de film PRISM van An van Dienderen, Rosine Mbakam en Eléonore Yameogo vertoond.

In Gent, voor de designstudenten van KASK & Conservatorium, organiseert Catherine Willems een workshop "Shoes are more than a commodity" met Crystal Littleben, Brent Toadlena en Benjamin Bellorado. Bij Zebra spreekt onderzoeker Chokri Ben Chikha over "Buffels in Gent? Actie Zoo Humain en beeldvorming over 'anderen'." (Met Engelse vertaling) gevolgd door commentaar en vragen van Navajo kunstenaar Tomahawk Greyeyes.

Bekijk het volledige, uitgebreide programma hier.

gratis
Nizhónígo Yííkado - We Walk in Beauty