nlen

26.10.21, 20:00, Elisabeth De Waele - In het hol van de pandemie. Verhalen uit de Intensieve Zorg.

Tot onze grote eer en plezier, mogen we het Studium Gent jaarprogramma starten met een bijdrage van Prof. Dr. Elisabeth De Waele. Ziekenhuizen hebben een belangrijke rol gespeeld in de debatten en het politieke discours van het laatste jaar, maar zelden hebben burgers (en ook studenten) direct van ziekenhuispersoneel en leiderschap mogen horen over de Covid-19 crises. We zullen uiteraard in dit academisch jaar niet al mogen spreken van een post-Covid tijd. Desalniettemin, verheugen wij ons op het delen van Professor De Waele’s unieke helikoptervisie en getuigenissen.

In september 2021 tellen we in het UZBrussel de 2021ste mens die opgenomen wordt wegens Covid-19. Ademnood en stikkend gevoel is de meest geziene klacht. Meer dan 1 op tien zal het ziekenhuis niet levend verlaten. De tranen drogen nooit op. De zorg werkt voort. De impact van politiek, beleid, crises op de werking van een ziekenhuis, en ook de impact van zo een crises op het leven, het werk, lichaam en geest van zorg professionals en hun patiënten is enorm. Maar er wordt ook, zoals op elke werkplek, gelachen.

Professor Elisabeth De Waele, een van de specialisten uit het televisieprogramma Topdokters, is Afdelingshoofd Intensieve zorgen en Diensthoofd Klinische Nutritie in het UZBrussel. Als arts en onderzoeker heeft ze zich gespecialiseerd in de nutritionele behandeling van kritiek zieke patiënten. Dit programma is georganiseerd in samenwerking met het studium generale UGent.

Gratis
UGent en KASK & Conservatorium