nlen

09.11.21, 20:00, Lon Holtzer - Zorgen voor morgen

Zorgverlening is van alle tijden en de problemen in de zorgsector ook: tekort aan personeel, financieringsproblemen, kwaliteit van zorg enz. Toch heeft elke zorgvrager recht op een kwaliteitsvol antwoord op zijn zorgnood. Maar wie zijn de zorgverleners van morgen die de kwaliteit van zorg moeten garanderen? Wat is kwaliteit van zorg? Is ons zorgmodel nog aangepast aan de vragen in de toekomst? Moeten we niet op zoek gaan naar creatievere oplossingen in plaats van alleen maar te roepen om ‘meer van hetzelfde’? Het verleden is wat het is, maar welke lessen nemen jullie mee om de toekomst beter vorm te geven?

Lon Holtzer is Vlaams Zorgambassadeur, verpleegkundige en auteur van ‘De 7 privileges van de zorg’ en ‘Stageboek verpleegkunde’. Voor de Vlaamse overheid zet zij zich al dik tien jaar in om jobs in de zorgsector aantrekkelijker te maken, en met resultaat; sinds 2010 is het aantal studenten dat kiest voor een opleiding in de zorgsector fors gestegen, evenals het aantal geregistreerde gezondheidszorgverstrekkers.

Dit programma is georganiseerd in samenwerking met HOGENT departement Gezondheidszorg en onderzoekscentrum 360° Zorg en Welzijn. De avond zal worden gemodereerd door Nico De Witte, onderzoeker aan HOGENT en VUB.

€ 8,00 / Studenten en Personeel* HOGENT, UGent, Howest, KASK & Conservatorium: gratis / UiTPAS*: € 1,00
HOGENT departement Gezondheidszorg en onderzoekscentrum 360° Zorg en Welzijn