nlen

09.05.19, 20:00, 3 x Kunstonderwijs (Jef Cornelis, 1987, 63’)

Op het programma van de filmavond die we in het kader van BOEKS03 Frik Pedant Schoolvos organiseren staat de televisiereportage 3 x Kunstonderwijs, waarmee regisseur Jef Cornelis in 1987 reeds de discussie opzocht.

Voor 3 x Kunstonderwijs  nodigde de veertienkoppige televisieploeg van Jef Cornelis zichzelf in drie kunstscholen uit: de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en het Nationaal Hoger Instituut (dat toen nog op de site van de Koninklijke Academie gevestigd was), en de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. In elk instituut werd er telkens drie dagen doorgebracht met een groep van drie kunstenaars, drie kunsttheoretici, drie kunsthandelaars en drie curatoren. De gesprekken die ze aangaan met docenten, studenten en directeur hebben als doel het belichten en bevragen de structuur, de dynamiek en de rol van een educatief kunstinstituut: “Wat wordt er gedaan? Hoe wordt het gedaan? En waarom wordt het gedaan?”

Na de vertoning schijnen we het licht op de kunstschool van vandaag en stellen we dezelfde vragen vanuit een hedendaags perspectief.

gratis
KASKcinema