nlen
Steffie Van Cauter, docent
steffie.vancauter@hogent.be

Steffie Van Cauter (De Klinge, °1982) studeerde 3D/MM aan het KASK. Haar werk strekt zich uit over verschillende media: tekenen, muziek, animatiefilm, installatie, performance en schrijven.

Haar eindwerk - een combinatie van eigen animatiefilm en performance - werd gelauwerd met de prijs voor beste actrice op het SKENA UP festival voor film en theater in Prishtina (Kosovo) (2005), en kreeg de prijs voor Jong Theater op Theater Aan Zee in Oostende (2006).

Aansluitend kreeg zij steun van het VAF voor het realiseren van verschillende projecten die spelen met de grens van animatiefilm, installatie en performance, waaronder ‘Die Fliege fliegt und stürzt verrückt’ en ‘366 Dagboekfilms’.

Naast haar studies volgde zij verschillende opleidingen en workshops voor o.a. accordeon en zang. In 2016 nam zij het soloalbum ‘Honger’ op, onder toezicht van bandleider en componist Peter Vermeersch. Met haar grafisch werk bracht zij onder andere het boek ‘Thuis, en niet elders’ uit.

Van Cauter is geboeid door de verschillende fasen van een maakproces, en in het bijzonder die fase waar de maker zoekende is, niets weet, en enkel blind kan tasten naar waar het werk zichzelf heen leidt.

Sinds 2011 is zij gastprofessor aan KASK & Conservatorium, waar zij met veel toewijding nieuwe studenten begeleidt bij hun eerste projecten in het artistieke veld van animatiefilm.