nlen

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen samen de school of arts van HOGENT en Howest. De school brengt getalenteerde en gemotiveerde studenten in contact met excellente pedagogen, actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici van kunst en vormgeving. De ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek binnen een internationale perspectief zijn haar belangrijkste taken.

foto: Jordi Coppers

Het gevarieerde aanbod aan artistieke disciplines die onder het dak van KASK & Conservatorium huizen, garanderen wederzijds inspirerende en relatief open opleidingen. Met het stimuleren van kruisbestuiving komt de school tegemoet aan het toegenomen belang van interdisciplinariteit. Ook worden studenten ingewijd in de talrijke theoretische en artistieke onderzoeksprojecten van onze docenten en onderzoekers. 

KASK & Conservatorium heeft twee campussen in het hartje van Gent. Gent mag bogen op een reputatie binnen de internationale kunstenwereld en is traditioneel erg geliefd bij studenten. Niet alleen vormt dit artistieke klimaat een vruchtbare omgeving voor KASK & Conservatorium, onze onderwijsinstelling neemt er ook actief aan deel met de organisatie van onder meer tentoonstellingen, concerten, festivals, lezingen en film screenings.  

In 2018 breidde de school of arts uit naar Kortrijk. Campus Buda in Kortrijk bij door de opleiding Digital Design and Development (Devine) van Howest op te nemen in haar opleidingsaanbod. KASK & Conservatorium is sindsdien de school of arts van HOGENT en Howest.