nlen

The Future is Now

Dit project is één van de voorbeelden van onze samenwerkingen in het kader van de Blended Intensive Programme-mogelijkheden van Erasmus+ en is een verderzetting van een internationale samenwerking binnen onze opleiding interieurvormgeving die loopt sinds 2020.

Vanuit het opleidingsonderdeel Project Internationalisering werd samen met drie andere scholen, Falmouth University (Falmouth, UK), EKA Estonia Arts Academy (Tallinn, Estland) en MOME University for Arts and Design (Budapest, Hongarije) het samenwerkingsproject The Future is Now gelanceerd. De focus voor dit project ligt op ‘sustainable’ en ‘social’ design.

Studenten worden uitgedaagd om via digitale weg samen te werken rond duurzame ontwikkeling in vormgeving en sociale thema’s en vraagstukken. Daarbij wordt aandacht gegeven aan actuele situaties rond oorlog, oorlogsslachtoffers en oorlogsvluchtelingen.

Tijdens de projectweek werkten de studenten in teams en online samen enkele ideeën uit die een antwoord bieden op zeer specifieke zelf omlijnde probleemstellingen. De resultaten werden op de opendeurdag gepresenteerd.

Dit project wordt elk jaar herhaald en zal in 2024 plaatsvinden in Gent, georganiseerd samen met de opleiding Orthopedagogie.