nlen
María Boto Ordóñez & Ann Veronica Janssens

Structural Colors

Laboratorium is het experimenteel lab voor kunst/design en biotechnologie aan KASK & Conservatorium. Als biolab in kunst en design richt het zich op het verkennen van verschillende interacties tussen kunst, wetenschap en technologie.

Laboratorium maakt deel uit van "The Color Biolab" project, gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT.

In dit kader werd het project Structural Colors, opgericht door Dr. María Boto Ordóñez, onderzoeker aan KASK & Conservatorium en Ann Veronica Janssens, Beaux-Arts de Paris – PSL, geselecteerd door het Steering committee of the Research Chair on Beauty studies.

Dit onderzoek heeft tot doel structuren te ontwerpen om kleuren te verkrijgen die zelden in de natuur voorkomen, om een palet van biologisch afbreekbare en niet-toxische kleuren van innovatieve schoonheid te creëren, om experimenten uit te voeren en om de vraag naar schoonheid & structurele kleuren vanuit een zintuiglijk standpunt te stellen. Bovendien wil het project dit onderzoek vanuit filosofisch en esthetisch oogpunt in vraag stellen met de medewerking van onderzoekers op dergelijke betrokken gebieden.

Leden van het wetenschappelijk team:

  • Dr. Matthew Shawkey, Associate Professor aan het departement Biologie Departement Biologie, Evolutie en Optica van Nanostructuren, Universiteit Gent (België). 
  • Pr. Nathan C. Gianneschi, Professor Scheikunde, Science & Engineering materialen en Biomedische Technologie, Northwestern University, Illinois (VS). 
  • Pr. Ali Dhinojwala, decaan van het College of Polymer Science and Engineering, Akron, Ohio (VS).