nlen
Angelo Tijssens, docent
angelo.tijssens@hogent.be

Angelo Tijssens (°Blankenberge 1986) studeerde theater in Antwerpen. Hij schreef enkele kortfilms en is co-scenarist van twee meermaals bekroonde films van Lukas Dhont. Met Girl (2018) en Close (2022) wonnen ze onder andere de Camera d'Or, de Queer Palm en de Prix du Jury op het filmfestival van Cannes. Beide films werden genomineerd voor een Golden Globe en Close maakte kans op een Oscar. Voor zijn bijdrage aan de Vlaamse film ontving Angelo in 2023 de Ultima voor Audiovisuele Kunsten.

Daarnaast maakt Angelo al meer dan een decennium deel uit van de artistieke kern van het internationaal gerenommeerde gezelschap Ontroerend Goed, een van de 'artists in residence' bij NTGent.

In 2022 verscheen zijn inmiddels in vijf talen vertaalde debuutroman De Randen, genomineerd voor de Bronzen Uil en winnaar van de juryprijs van de Prix du Roman Gay (Frankrijk). In 2024 verschijnt zijn tweede boek, hij werkt met Lukas Dhont aan diens derde film en schreef het scenario voor Julian, gebaseerd op het boek van Fleur Pierets.