nlen
Diane Steverlynck, docent
diane.steverlynck@hogent.be

Diane Steverlynck woont en werkt in Brussel, België.

Na een pedagogische opleiding in vrije kunsten en haar afstuderen aan de afdeling textielontwerp van La Cambre in Brussel, richtte ze in 2003 haar atelier op.

Sindsdien volgt ze een specifieke aanpak gericht op het creatieve potentieel en de transversale aard van textiel. Haar werk richt zich op de specifieke kenmerken van materialen, structuren en het maakproces, waarbij het gebruik en de identiteit van alledaagse voorwerpen een rol spelen.

De vorm, esthetiek en poëzie in haar projecten zijn niet zozeer het resultaat van een formeel testament, maar van zorg en aandacht voor de materialen en de gebaren en verhalen die ze suggereren, zowel in het gebruik als in het fabricageproces. Door het kruisen van heterogene culturele referenties, reageren haar creaties op universeel gebruik en dragen ze tegelijkertijd het spoor van collectieve en persoonlijke herinneringen.

Naast zelf geïnitieerde producties werkt ze ook samen met ontwerpers, kunstenaars en architecten. Haar aanwezigheid op internationale shows heeft geleid tot samenwerkingen met tapijt- en meubelontwerpers. In 2014 richtte ze samen met het duo Chevalier-Masson het label laend op.

Diane's werk was onderdeel van tentoonstellingen in het Stedelijk Museum S'Hertogenbosch, Centre d'Innovation et du Design Grand-Hornu, het Atomium Brussel, het Design Museum Gent, het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en meer.

Sinds 2006 is ze docent textielontwerp aan KASK & Conservatorium.