nlen
Gert D'Haese, docent
gert.dhaese@hogent.be

Studies  

Gert D'Haese studeerde aan het Conservatorium te Brussel bij Dhr. Gert François, Robert Van Sice en Bart Quartier. Hij volgde ook gedurende 2 jaar intensief de cursus etnische percussie bij Dhr. Frank Michiels. Hij behaalde eerste prijzen en hoger diploma’s voor slagwerk en kamermuziek. In deze periode maakte hij deel uit van Percussietrio OXO waarmee hij verscheidene concerten en opnames verzorgde voor toenmalig Radio 3. Dit trio werd in 1991 2de laureaat van de Orfeuswedstrijd voor hedendaagse kamermuziek. Tijdens deze wedstrijd werd Gert in 1993 1ste laureaat in de categorie solisten. 

Ervaring als paukenist / slagwerker 

Tijdens zijn studieperiode deed hij orkestervaring op in het Symfonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, De Jonge Filharmonie, het harmonieorkest en symfonieorkest van Conservatorium Brussel, en Harmonie Sint-Cecilia Zele. Ondertussen zette hij ook de eerste stappen in het professionele orkestgebeuren met opdrachten in het BRTN-Filharmonisch Orkest. Meer en meer kreeg hij de gelegenheid om in verscheidene professionele orkesten aan te treden als slagwerker en paukenist zoals Symfonieorkest Vlaanderen, De Filharmonie, I Fiamminghi, De Beethovenacademie, Il Novecento, Nationaal Orkest van België, en tal van kamerorkesten zoals Spectra Ensemble, Champs d’Action, Musique Nouvelle, Oxalys . 

Hij was van 1989 tot 2005 slagwerker in de Night of the Proms te Antwerpen, Rotterdam en Duitsland. Hier concerteerde hij met tal van pop-en rock artiesten. 

Hij was ook actief in het orkest L’Arco Musicale o.l.v. Dirk Brossé waarmee hij met tal van projecten door Vlaanderen toerde. Op het programma vooral muziek van de dirigent zelf zoals Artesia, The Birth of Music, Le Soledad, opnames van filmmuziek voor Daens en Licht

Momenteel is Gert actief als vaste slagwerker/ 2de paukenist in het zeer succesvolle Brussels Philharmonic.  


Ervaring / opleiding dirigeren

Gert was reeds vroeg geïnteresseerd in de dirigeerkunst. Zo was hij 5 jaar dirigent van Jeugdharmonie St-Cecilea Zele. Daarna volgde de oprichting van Brassband Zele waar hij 8 jaar dirigent was met heel wat onderscheidingen op het palmares : verscheidene jaren 1ste laureaat in Vlamo en provinciale wedstrijden tot en met klassering in de superieure afdeling, 1ste laureaat in 2de afdeling van het Wereldmuziekconcours te Kerkrade. 

Ondertussen werd hij in januari 2000 dirigent van Harmonie Kunst en Vreugd Beveren waarmee hij tijdens het provinciale subsidietornooi 2013 promoveerde naar de superieure afdeling. Momenteel is dit orkest geklasseerd in de ereafdeling. Dit orkest staat steeds garant voor verrassende concerten op hoog niveau. 

Van 2009 tot 2011 was hij ook dirigent van het Kempisch Symfonisch Orkest. 

Hij genoot tussen de professionele bezigheden in eveneens intense dirigeeropleiding : orkestdirectie te Brussel, hafabradirectie te Antwerpen bij Dhr. Dirk De Caluwé en orkest/hafabra directie te Gent bij Dhr. Dirk Brossé. 

Lesgever

Leraar slagwerk / groepsmusiceren D’Academie Podium Sint-Niklaas.  
Docent slagwerk / auditiepraktijk KASK & Conservatorium.  

VLAMO 

lid van de Provinciale Stuurgroep Oost-Vlaanderen
geregeld gevraagd voor het geven van workshops en als jurylid voor wedstrijden.