nlen
Hein Boterberg, docent
hein.boterberg@hogent.be

Hein Boterberg is Head of Music en vocal coach aan de International Opera Academy in Gent en werkt als gastdocent aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Recent werd hij ook gastprofessor kamermuziek aan KASK & Conservatorium in Gent. Naast zijn pedagogische werk en fascinatie is hij ook een geprezen zangbegeleider in liedrecitals.

Hij studeerde piano aan het Conservatorium in Gent. Aan de Royal Scottish Academy en de Londense Guildhall School of Music and drama specialiseerde hij zich in zangbegeleiding. Hij was ook houder van de Geoffrey Parsons Junior fellowship aan het Royal College of Music in Londen.

In De Munt in Brussel assisteerde hij Antonio Pappano en Renato Balsadonna en werkte in producties met zangers zoals Susan Graham, José van Dam, Jonas Kaufmann en Joseph Calleja. Hij speelde ook voor dirigenten zoals Kazushi Ono en Alessandro de Marchi. Verder werkte hij ook met zangers voor De Filharmonie, het Vlaams Radiokoor, Opera Ballet Vlaanderen, Covent Garden, de Queen Elisabeth Music Chapel en het Collegium Vocale.

In liedrecitals speelde hij in Europa, Azië en Australië in concertzalen zoals de Wigmore Hall en de Purcell Room in Londen, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en vele andere, voor zangers zoals Sophie Karthäuser, Christian Immler, Malin Christensson, en Jonathan Lemalu. In 2006 startte hij de recitalreeks Vocal Journey, waarbij hij concerten samenstelde en speelde voor jonge zangers van over de hele wereld.

Hij was coach en pianist voor zangcursussen in het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Singapore, Thailand, Portugal en Frankrijk. Hij was officieel begeleider voor vocale masterclasses gegeven door Sir Thomas Allen, Robin Bowman, Emma Kirkby, Ann Murray, Loh Siew-Tuan, Graham Johnson en Dame Margaret Price.