nlen
Kobe Vanhaeren, docent
kobe.vanhaeren@hogent.be

Kobe Vanhaeren (°1980) is gediplomeerd landschapsarchitect met een bijkomende opleiding in de Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hij ontwikkelde zijn ontwerpvaardigheden en kennis van uitvoeringsprojecten bij Proap (Lissabon), als projectleider bij Bureau Bas Smets (Brussel) en als eigenaar van BXLX Landscape Architecture. Van 2012 tot 2016 nam hij de leiding over de afdeling Landschapsarchitectuur van BURO II & ARCHI+I (Brussel)..

Kobe werkte onder andere op de ontwikkeling voor het Master Plan voor de 7,7km Scheldekaaien, het winnende ontwerp voor het Laaglandpark in Merksem (Antwerpen, 422ha), de Eco-wijk Tweewaters (Leuven), de buitenruimte voor het nieuwe ziekenhuis van Knokke, de heraanleg van de Gemeentestraat in Ternat, de reconversie van brownfields in Brussel (EKLA) en enkele grote infrastructuurprojecten in samenwerking met SBE NV in Luik (Nieuwe toegang tot het Hospitaal CHR de la Citadelle en Verbetering van de doorgang door de wijk Chênée). Met het project Lisboa Horizontal en de ontwikkeling van een fiets-gps zoekt hij aanknopingspunten tussen IT-technologie, stedenbouw, topografie en duurzame mobiliteit.

Sinds 2017 werkt Kobe als Projectleider bij BUUR ondermeer op de ontwikkeling van de Eco-Quartier Coronmeuse (Luik), Hoekakker in Antwerpen, en de onthardingsstrategie voor de Brusselse Gewestwegen. Als Team Manager is hij verantwoordelijk voor de landschapsprojecten in Franstalig Belgie en Noord Frankrijk bij BUUR Part of Sweco.

Hij is als docent ontwerppraktijk landschapsarchitectuur (bachelorproef) verbonden aan KASK & Conservatorium.