nlen

Welkom! Je inschrijving is afgerond en je bent klaar voor de start. Wat heb je nodig om het academiejaar vlot te starten?

digitale tools
 
Na inschrijving ontvang je inloggegevens van HOGENT. Hiermee kan je inloggen op al onze digitale platformen.
documenten

Alle documenten en info die je nodig hebt – o.a. inschrijvings­bewijzen voor het openbaar vervoer e.d. kan je terugvinden in iBamaflex na inschrijving. 

Indien je vorig jaar recht had op een studiebeurs, dien je bij registratie het bewijs van beurs van vorig academiejaar op te laden.

De facturen voor het inschrijvingsgeld en het ateliergeld worden apart via e-mail verstuurd. Heb je vragen over je factuur? Contacteer studiegeld@hogent.be.

financieel

studentenkaart
Je haalt je studentenkaarten op aan het onthaal na je definitieve inschrijving.

Campus Bijloke
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent

onthaalweek

We verwelkomen alle nieuwe studenten aan KASK & Conservatorium tijdens de onthaalweek. Je leert je opleiding beter kennen, de docenten, medestudenten, ateliers, faciliteiten en de campussen. Je krijgt het programma in gedrukte versie bij het onthaalmoment in MIRY Concertzaal op maandag.

De onthaalweek start op maandag 16 september 2024.

MIRY Concertzaal
Biezekapelstraat 9
9000 Gent

start academiejaar

Vanaf maandag 24 september 2024 starten de lessen aan KASK & Conservatorium.

Na je inschrijving ontvang je je HOGENT inloggegevens. Daarmee kan je op ons lessenroosterplatform ASIMUT je lessenrooster bekijken.

huisvesting en mobiliteit

STUVO, de dienst studentenvoorzieningen van HOGENT, is er om je studentenleven zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ze helpen je zowel met praktische zaken als met advies.

huisvesting
HOGENT heeft studentenkamers op verschillende campussen ter beschikking. Campus Mercator ligt bvb. op een boogscheut van campus Bijloke, de Kunsttoren en De Zaal. Kom je niet in aanmerking voor een kamer in onze studenten­residenties? Of huur je liever op de privé­markt? Bekijk alle opties.

mobiliteit
Onze campussen zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken over verschillende fietsenstallingen. STUVO helpt je verder met je vragen over mobiliteit. Ontdek de meest voordelige abonnementsformule voor jouw pendeltraject of huur een fiets bij de Fietsambassade. Platte band? Er zijn verschillende fietsherstelplaatsen waar je je fiets kan repareren.

studiematerialen

Je kan je cursussen en handboeken online bestellen via onze cursusshop en vervolgens ofwel thuis laten leveren of ophalen in Standaard Boekhandel, filiaal shopping Gent Zuid.

Bestel je studiematerialenWWW

Afhalen kan bij 
Standaard Boekhandel in shopping Gent Zuid
Woodrow Wilsonplein 4
9000 Gent

Let op! Dit is een tijdelijke locatie zolang filiaal Gent Kouter gesloten is.

 1. Aanmelden
  Surf naar hogent.standaardstudentshop.be. Log in met je HOGENT-account. Aanmelden is enkel mogelijk na (her)inschrijving.
 2. Bestellen
  Bestel je handboeken, syllabi en andere items volgens je persoonlijke jaarprogramma (niet per opleiding). Gebruik de zoekfunctie om alles makkelijk te vinden.
 3. Online betalen en levering
  Bestel en betaal online zodat je bestelling onmiddellijk doorgaat.
  Studiematerialen zijn kosteloos af te halen in de Student Shop (Standaard Boekhandel, filiaal shopping Gent Zuid) of worden thuis geleverd tegen verzendkosten.
 4. Bestelling opvolgen
  In je HOGENT-mailbox ontvang je een melding wanneer je bestelling kan worden afgehaald (na 3 à 4 werkdagen).
 5. Afhalen
  Bij afhaling moet je de afhaalbevestiging voorleggen, samen met je studentenkaart.

Foutieve bestellingen worden niet teruggenomen noch terugbetaald!
Vragen? Contacteer het studentensecretariaat.

masterseminaries

Masterstudenten kiezen theoretische masterseminaries aan de start van een nieuw academiejaar. Je geeft je voorkeuren door via een online formulier en ontvangt eind september de lijst van jouw seminaries. Hou de deadline in het oog. Als je later registreert, kan je enkel nog maar seminaries opnemen die nog niet zijn gestart en nog beschikbare plaatsen hebben.

Bekijk het overzicht van de masterseminariesPDF
Geef je voorkeuren door
WWW
Bekijk het overzicht van de deelnemers per seminarie
WWW

 1. Lees de brochure aandachtig door en duid de seminaries aan die je aanspreken. Je vindt de uurroosters in de brochure.
 2. Hou bij je keuze voldoende rekening met het uurrooster en vermijd dat jouw seminaries of andere opleidingsonderdelen overlappen. Aanwezigheid is verplicht.
 3. Zorg ervoor dat je meer seminaries aanduidt dan je verplicht moet opnemen. Je kan immers enkel een reeks voorkeuren doorgeven. Zo goed mogelijk rekening houdend met de voorkeuren van iedereen, krijg je dan je verplichte aantal seminaries toegewezen.Zorg ervoor dat je niet tweemaal hetzelfde seminarie opneemt in je voorkeuren. Meerdere keren hetzelfde seminarie opgeven, zorgt er slechts voor dat je een seminarie krijgt toegewezen waar je niet voor hebt gekozen.
 4. Vul het formulier in. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving op het scherm.
 5. Bekijk het overzicht van de deelnemers per seminarie. Daar zie je welke theoretische masterseminaries aan jou zijn toegewezen. Nadien volgt er regelmatig een update.