nlen
uitleendiensten

Tijdens je carrière aan KASK & Conservatorium moet je heel wat opdrachten en projecten tot een goed einde brengen. Ook op technisch vlak wil de school je daar optimaal bij ondersteunen. Verspreid over de campussen en de gebouwen vind je daarom verschillende uitleendiensten van technisch materiaal.

Studenten, docenten en onderzoekers kunnen er een breed gamma aan benodigdheden ontlenen, van basismateriaal (bv. eenvoudige projectoren) tot zeer gespecialiseerde apparatuur (bv. professioneel filmmateriaal).

algemene uitleendienst

De catalogus van de uitleendiensten is online raadpleegbaar op uitleendienst.schoolofarts.be. Inloggen doe je met je standaard HOGENT-gegevens. De beheerder van de uitleendienst bekijkt je aanvraag en laat je vervolgens zo snel mogelijk iets weten.

uitleendienst film

Bij de uitleendienst film kan je materiaal reserveren via dit formulier.

openingsuren
ma-vr: 11:30-14:30

werkplaatsen

KASK & Conservatorium beschikt over een aantal werkplaatsen met heel gespecialiseerde apparatuur in de verschillende vakgebieden. Als student, docent of onderzoeker kan je gebruik maken van deze infrastructuur ongeacht welke opleiding je volgt. De ateliermeesters begeleiden je zodat alles veilig kan verlopen.

bibliotheken

Op elke campus vind je een gespecialiseerde bibliotheek.

Kunstenbibliotheek
Muziekbibliotheek

Kunstenbibliotheek op campus Bijloke brengt de collecties van KASK, S.M.A.K., Design museum Gent, STAM, HISK en de Gentse Gidsen samen onder één dak. Het is een gespecialiseerde bibliotheek in beeldende kunsten met een focus op hedendaagse kunst, design, Gent en stedelijkheid.

De Muziekbibliotheek op campus Grote Sikkel omvat voornamelijk partituren maar ook methodes, studies en oefeningen voor instrument en stem, notenleer en muziek-pedagogische werken.

academic software

In het softwareportaal academicsoftware.eu vind je op één handige plek allerlei software die aan onze school gebruikt wordt. Vanuit het portaal kan je de software makkelijk downloaden en installeren. Je kan hier bv je licentie voor Adobe Creative Cloud aanvragen.

Studenten hebben hier ook toegang tot LinkedIn Learning, met een breed aanbod videocursussen. Academic Software heeft een eigen helpdesk waar je terechtkan voor opstart- of installatieproblemen bij eender welke applicatie. Het wordt steeds aangevuld met nog meer toepassingen die je nodig hebt voor je opleiding of andere interessante deals.

printmogelijkheden

In de meeste ateliers zijn A4- of A3-printers en scanners aanwezig. Het gebruik daarvan wordt afgesproken binnen het atelier.

Het afdrukken van partituren of grafisch werk is een onont­beerlijk onderdeel van heel wat opleidingen. Studenten en docenten kunnen beschikken over grote print-, scan- en kopieer­toestellen rechtover KASKcafé op campus Bijloke en op de eerste verdieping in het Conservatorium. Een studenten- of personeels­kaart geeft toegang tot het betaal­systeem. De procedure om te printen kan je terugvinden op Chamilo. Je studentenkaart herladen kan op epurse.hogent.be.

groot formaat

Er zijn ook grootformaatprinters beschikbaar:
  • in het print­atelier fotografie op de 1e verdieping van het Marissal-gebouw op de campus Bijloke. Betalen gebeurt ook met de studenten- of personeels­kaart. Toegankelijk voor alle studenten binnen de openingsuren.
  • In het print­atelier grafisch ontwerp op de 2e verdieping van het Marissal-gebouw op de campus Bijloke voor de studenten grafisch ontwerp, mode, textiel­ontwerp en autonome vormgeving na afspraak met de atelier­coördinator.
  • In het atelier grafiek op de 2e verdieping van de Kunst­toren voor de studenten vrije kunsten, grafisch ontwerp, mode, textiel­ontwerp en autonome vormgeving na afspraak met de atelier­coördinator.