nlen

26.10.21, 19:30, Boekpresentatie Electric Brine - Jennifer Teets

KIOSK is blij de presentatie van Electric Brine in België te organiseren in samenwerking met auteur, curator en onderzoeker Jennifer Teets. Teets zal het onderzoek dat voorafging aan de samenstelling van het boek toelichten in een lezing op dinsdag 26 oktober om 19:30 in het Cirque-auditorium (Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent).

Electric Brine is samengesteld uit poëzie en kritische essays geschreven door vrouwen uit verschillende vakgebieden zoals literatuur, geografie, mediastudies, geschiedenis van de humane wetenschappen, sociologie en andere fluïde vormen van wetenschap en fictie. De literaire en wetenschappelijke fabels die zij creëren beschrijven concepten als belichaming en taal en zijn inspiratiebron voor politieke verbeelding.

De mede-redacteurs van Electric Brine zijn Elise Hunchuck en Margarida Mendes. Het boek werd ontworpen door Sophie Keij van Atelier Brenda en wordt uitgegeven door Archive Books in Berlijn.

Het boek bevat bijdragen van Dionne Brand, Barbara Orland, Sophie Lewis, Esther Leslie, Hannah Landecker en Lisa Robertson.

gratis