nlen

20.03.22, 15:00, Conversation between Sofia Caesar and E. C. Feiss

Ter gelegenheid van de laatste dag van de groepstentoonstelling Dear Yves, organiseert KIOSK om 15u een gesprek tussen de kunstenaar Sofia Caesar en Ellen C. Feiss.

Ellen C. Feiss is een schrijver en Ph.D. kandidaat in de Kunstgeschiedenis van de University of California, Berkeley. Haar werk is verschenen in onder meer Afterall, Camera Austria en Radical Philosophy, en in verschillende catalogi. Ze maakt deel uit van het collectief KIAD (met Hana Miletić, Karisa Senavitis en Kym Ward) dat in 2014 werd opgericht aan de Jan van Eyck Academie.

Sofia Caesar is een kunstenaar uit Rio de Janeiro, Brazilië, die momenteel in Brussel woont. Geworteld in danspraktijken en somatische therapieën, roept Caesars werk fysieke toestanden op tussen activiteit en passiviteit, arbeid en rust, beweging en pauze. De afgelopen jaren heeft Caesar werk getoond in onder meer de Transmediale (DE), Much Museum (NO), Moscow Biennial (RUS), M HKA (BE), SFMOMA (USA), A Tale of a Tub (NL), Tomie Ohtake Institute (BR) en Centro de Arte Hélio Oiticica (BR).

Dit evenement wordt ondersteund door LUCA School of Arts en KASK & Conservatorium. Dit is het eerste deel van Sofia Caesar's "Show Research" in het kader van haar doctoraat.

gratis