nlen

23.05.23, 18:15, Het Personeel

DPIII van Ella Boomsma, masterproef van Celestes de Vlam, Matilde Casier en Luca Persan

Het Personeel pakt in.
Het Personeel pakt in en verplaatst.
Het Personeel pakt in, verplaatst en verdwijnt.
Maar waar en wanneer verdwijnt iets? En als iets verdwijnt, wat kan er dan mogelijks verschijnen?

‘Het Personeel’ is de afstudeervoorstelling van Matilde Casier, Celestes de Vlam, Luca Persan en Ella Boomsma. Getriggerd door parallelle en niet zozeer menselijke levens, vertrekken ze vanuit het gelijknamige literaire werk van de Deense dichteres Olga Ravn. In deze voorstelling wordt de vraag ‘wat het betekent om mens te zijn’ verplaatst naar een ruimte waarin ook niet-menselijke medespelers in de spotlights staan.

Toen ik even had meegedraaid in de ruimtes begon ik mij af te vragen wie ik hier eigenlijk ben. Mijn bezigheden met de voorwerpen beginnen iets onwerkelijks te krijgen. Ik heb mezelf erop betrapt dat ik minutenlang naar ze kan staren, zonder dat ik iets doe. Ze hebben iets vertrouwds, ook al zie je ze voor het eerst, alsof ze uit de toekomst komen. Of uit een verleden diep binnen in ons, als een gedachtenis zonder taal.
(Uit: Het Personeel, Olga Ravn)

CREDITS
Spel en Concept: Matilde Casier, Luca Persan, Celestes de Vlam en Ella Boomsma
Mentoren: Ezra Veldhuis en Bosse Provoost
Techniek en lichtontwerp: Remco Wuyts
Kostuum en multiformen: Lize Maekelberg en Anthea Demoen
Geluidsontwerp: Neil Claes
Beeld: Loes Vanneste
Met dank aan: Olga Ravn, Bardia Mohammad, Simon De Winne, Mieja Hollevoet, Bauke Lievens, Carolina Maciel de França, Valerie Desmet, Campo, BUDA, de Koer, Leietheater, KASK & Conservatorium, NTGent

gratis