nlen

masterproef

Ooit was hij  een boom. Nu moet hij leven als mens:

Dankzij zijn benen kan hij zich voortbewegen van punt naar punt. Met zijn ogen kan hij jou bekijken. Door zijn mond te gebruiken kan hij klanken opwekken om contacten te leggen. Maar vanbinnen is er enkel honger.

Nu moet hij werken.

We zien de beroemde houten cyborg als een hedendaags figuur dat probeert op te groeien in een overvloed aan keuze. Ondanks die grenzeloosheid vindt hij nergens vervulling. Buiten de werkelijkheid van het logge lichaam waarin hij zichzelf voortsleept, schijnt alles vloeibaar of vluchtig. En zelfs zijn eigen lijf valt niet te bedwingen.

Pinokkio is een schijnbaar lichte voorstelling over lichamelijkheid, plezier zoeken en doodgaan.

Concept: Jonas Baeke en Jef Hellemans
Regie/tekst: Jonas Baeke
Spel: Jef Hellemans, Colette Goossens, Lieselot Siddiki en Elias Degruyter
Geluid: Margy Regniers en Jonas Baeke
Kostuum: Lucie Plasschaert en Louis Verlinde
Boventitels: Lotte De Keyzer
Affiche: Bjorn Floreal
Mentoren: Joachim Robbrecht en Jan Steen
Met dank aan: Bardia Mohammad, Frederik Leroy, Jara Vlaeminckx, Simon De Winne, Carlo Collodi, Kazematten, NTGent, Tinnenpot, Seppe Decubber, Martine Clierick, Carly Rae Heathcote, Enrico Thomas Scalia, August Bourgeus, Sophia Bauer, Bjarne Devolder, Bruno Baeke, Janick Joos, Ann Robert, Jan Hellemans, Ben Brueer en Florian Deroo

 
Jonas Baeke en Jef Hellemans studeerden met deze voorstelling af als master in drama, 2022.
 
De afstudeerprojecten van onze studenten kregen allemaal een plek op de website van graduation. Bekijk er ieders persoonlijke pagina en de volledige programmatie van het festival.