nlen

10.03.16, 20:00, Irene Kopelman & Praneet Soi

Irene Kopelman (1974, Cordoba Argentinië) en Praneet Soi (1971, Calcutta, India) onmoetten elkaar tijdens hun verblijf aan de Rijksakademie in Amsterdam. Sindsdien zijn ze een kunstenaarskoppel.

Irene Kopelman maakt haar werk in afgelegen gebieden zoals de oerwouden van Panama of de verlaten en ruige oorden van Antarctica. Als een wetenschapper zoomt zij in op de kleinste details in deze landschappen, onderzoekt en verwerkt ze in tekeningen en schilderijen die een spirituele eerbied laten zien voor het landschap en haar componenten.

Praneet Soi verdeelt zijn tijd tussen Amsterdam en Calcutta. Soi heeft onder andere tentoongesteld in het paviljoen van India voor de 54ste Biënnale van Venetië in 2011. Momenteel wordt het werk 'Srinagar', gemaakt in Srinagar Kashmir, gepresenteerd in het Van Abbemuseum in Eindhoven, alwaar de installatie door het museum is verworven voor de collectie.

Hun kunstpraktijk bestaat uit reizen en werk maken in samenwerking met ambachtslieden en verschillende soorten specialisten ter plaatse. Zij reizen niet samen, Irene werkt met biologen in Panama aan nieuw werk, Praneet is in Srinagar (Kashmir) bezig waar hij verder werkt met lokale decoratieschilders aan een nieuw project. Het ontstaan van nieuw werk komt voort uit onderzoek, samenwerking met locale handwerkslieden of wetenschappers tijdens werkperioden in residentieprogramma's overal ter wereld.

Zij die hun horizon willen verbreden zullen bij deze twee presentaties de horizon verlegd krijgen.

gratis