nlen

04.05.23, 17:00, Kristien Daem, R.S.V.P. portrait series II - new diptychs

KIOSK verwelkomt je graag op donderdag 4 mei voor de presentatie van de tweede reeks van diptieken van R.S.V.P. portrait series II van Kristien Daem, met portretten van HC, Bas Hendrikx, Dirk Snauwaert en Olivier Vandervliet.
Tussen februari 2022 en nu realiseerde de Belgische kunstenaar Kristien Daem een reeks portretten van mannelijke actoren uit de kunstwereld: kunstenaars, curatoren, critici, uitgevers,… Ze stelde ook aan ieder de vraag wat zijn favoriete kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar was. Naast elk portret maakte ze een foto van het gekozen werk of van een reproductie ervan.

De titel van de reeks, R.S.V.P. portrait series II, refereert niet alleen naar Kristien Daems vraag (Répondez, s’il vous plaît), maar ook naar de eerste reeks [WOMEN] portrait series die zij maakte in 2020 tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus. Deze reeks werd tentoongesteld in de galerie Arcade in Brussel: 7 PORTRAITS AND 1 STILL LIFE. Kristien Daem toonde één boeket en zeven portretten van vrouwelijke actoren uit de kunstwereld naast een selectie van hun edities en publicaties.

De tentoonstelling is ook dagelijks gratis te bezoeken tussen 12:00 en 18:00, tot en met 04.06.2023.

gratis