nlen

24.11.22, 20:00, Rossella Biscotti

Rossella Biscotti gebruikt montage als een gebaar om individuele verhalen en hun relatie tot de maatschappij te onthullen. In haar crossmediale praktijk komen film, performance en beeldhouwwerk samen. Ze onderzoekt en reconstrueert sociale en politieke momenten uit recente tijden via de subjectiviteit en ervaringen van individuen, vaak geplaatst tegen de achtergrond van institutionele systemen. In dit proces worden haar persoonlijke ontmoetingen en gesprekken samengebracht tot nieuwe verhalen.

Een persoonlijk en seculier onderzoek dat zijn sporen nalaat in haar sculpturen en installaties. Sporen van het leven van mensen, objecten en ideeën worden verweven tot nieuwe visuele verhalen. Door de relevantie van het teruggevonden materiaal vanuit een hedendaags perspectief te onderzoeken, creëert Biscotti links en netwerken naar het heden, waardoor de verbeelding, cultuur en ervaring van de toeschouwers wordt versterkt.

De in Italië geboren Biscotti woont en werkt in Brussel en Rotterdam. Na haar studies aan de Rijksacademie in Amsterdam, nam ze deel aan grote internationale tentoonstellingen, waaronder de Biënnale van Venetië, de Biënnale van Istanbul, documenta in Kassel, en Manifesta. Ze had solotentoonstellingen in Witte de With (het huidige Melly), Rotterdam, Haus Lange Haus Esters in Krefeld, WIELS, het Sculpture Center in New York en Secession te Wenen. Daarnaast zijn haar werken tentoongesteld bij instellingen en internationale evenementen zoals de recentste Beaufort Triennale, het Stedelijk Museum in Amsterdam, Kunstmuseum St Gallen, MAXXI, Rome, het Van Abbemuseum en ICA London, naast vele andere plekken.

gratis