nlen

16.12.23 – 21.12.23, Tillsammans

All the leaves are brown, 
and the sky is grey… 

Een turbulente serenade over samenleven. 

In Tillsammans (naar de film “Tillsammans” van Lukas Moodysson) spelen 14 jonge makers/ spelers van KASK Drama het verhaal van een Zweedse commune uit de jaren ‘70. Elisabeth beslist om deel te worden van de politiek linkse leefgroep “Tesamen” nadat ze van haar man wegvlucht. De regels zijn simpel: Pippie Langkous is een kapitalist, afwassen is bourgeois en pap dé delicatesse. Maar niet iedereen is even blij met haar komst. 

Het wordt een multidisciplinair theaterstuk waarin blijkt dat samenleven allesbehalve evident is, en toch broodnodig. Want hoewel de hippies niet langer relevant zijn en de Koude Oorlog passé, vinden de acteurs parallellen in ons hedendaagse, onstuimige politieke klimaat. Kan cohousen een oplossing zijn voor de huizenmarktcrisis? Wie zijn de Nixons van onze tijd? Hoe creëer je een voorstelling in acht weken? Hoe zet je 14 verschillende meningen naast elkaar? Hoe vlieg je elkaar niet in de haren? Of juist wel? Collectiviteit, conflict en een beetje communisme. 

Tillsammans is een uitbundig locatieproject door de derdejaarsstudenten van Drama aan KASK & Conservatorium en Camping Sunset. Het speelveld is de stadsschouwburg van NTGent. Samen gaan ze de methodiek à la Sunset aan: op enkele weken tijd een stuk kiezen, bewerken en zoveel mogelijk op de vloer onderzoeken. Het idee achter Camping Sunset is even simpel als radicaal: een acteur leert pas echt te spelen door veel te spelen, voor en met publiek. 

Speeldata

16, 18, 19, 20, 21.12.2023, 20:00

Credits 

  • Spelers: Anaïs Maes, Anna De Graeve, Casper Schoolmeesters, Dorelia Schraven, Gudrun Moreau, Milan Mitera, Miro Lievens, Nathan Isahakyan, Pieter Van Dijk, Rinus Chaerle, Robbe Embrechts, Seppe Somers, Tembi De Koninck
  • Muziek: Robbe Embrechts 
  • Coaches (Camping Sunset): Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Freek De Craecker, Joeri Happel, Mitch Van Landeghem, Patricia Kargbo, Lennert Boots 
  • Kostuum: Louis Verlinde 
  • Licht: Gilles Pollak 
  • Beeld: Ellen Soors & Karin De Vos
o.l.v. Camping Sunset
i.s.m. NTGent
NTGent Schouwburg
Sint-Baafsplein 10
9000 Gent