nlen

30.03.23 – 31.03.23, Title under-construction

Dramaproject van Leila Benchorf, Ella Boomsma, Felix Braeckman, Mira Cole, Ellen De Mul, Senne Paulussen, Alina Pilecka, Maryam Sserwamukoko, Indrė Stasiūnaitė, Pieter Van Dijk en Robbe Vandenven.

We hadden 14 dagen samen. We lazen 'Ghosts' van Cesar Aira en op basis van zijn roman, enkele hoofdstukken uit 'Making' van Tim Ingold en onze bijkomende gedachten creëerden we een conceptuele ruimte. We bewoonden deze ruimte, bewogen erin, kneedden hem en probeerden hem te materialiseren. We construeerden tekst, materialen, structuren, lichamen en elkaar. Title under-construction is het delen van enkele materialen die we tijdens ons onderzoek zijn tegengekomen. Hier delen we ons streven in het materialiseren van constructies, het omgaan met de onvoorspelbare beperkingen die de werkelijkheid ons oplegt, als ficties.

Om het hele oppervlak van de atelierruimte te bedekken hebben we ongeveer 700 kg zand nodig. We droomden ervan de ruimte te transformeren en er een andere omgeving van te maken, stoffig en spookachtig. Helaas hebben we niet de middelen om dit idee in zijn materialiteit te laten bestaan, het vereist te veel van alles om het waar te maken. In plaats van de hele ruimte met zand te bedekken zullen we erover schrijven en via onze teksten zal het werkelijkheid worden. Daarom: Wanneer u de ruimte betreedt, stel u dan voor dat de vloer geen zwarte marleyvloer is, dichtgeplakt, ongebruikelijk, saai en steriel. In plaats daarvan is het een wulps en grillig oppervlak van grijs zand, vol kleine duintjes die valleien creëren.

Credits:
Concept en regie: Estefanía Álvarez Ramírez
Creatie en uitvoering: Leila Benchorf, Ella Boomsma, Felix Braeckman, Mira Cole, Ellen De Mul, Senne Paulussen, Alina Pilecka, Maryam Sserwamukoko, Indrė Stasiūnaitė, Pieter Van Dijk, Robbe Vandenven.
Met dank aan: Marieke, Bardia en Els

gratis