nlen
bekijk als lijst

Campus Bijloke

Campus Bijlokelocatie

Campus Grote Sikkel

Campus Grote Sikkellocatie

Campus Buda

Campus Budalocatie

Formlab

Formlab is een onderzoeksproject en werkplaats die inzet op het veld tussen het digitale en het fysieke en nieuwe technologieën. Het wordt gesteund door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek. Zowel onderzoekers als studenten van KASK & Conservatorium kunnen er terecht om ‘iets tastbaars te digitaliseren of iets digitaals te tastbaar te maken’. Je betaalt enkel het materiaal dat je verbruikt.
Formlablocatie

Klanklabo

Ten behoeve van de onderzoekers aan het Conservatorium werd enkele jaren geleden een klanklaboratorium op- en ingericht. Hier kunnen precieze akoestische metingen en analyses worden verricht, kunnen projecten rond klanksynthese en rond de interactie tussen mens en machine worden uitgewerkt en getest.
Klanklabolocatie

Herculeslab

Het Herculeslab is een audiovisueel laboratorium voor de doctoraatsstudenten van KASK & Conservatorium.
Herculeslablocatie

Laboratorium

Laboratorium is het experimentele lab voor kunst, design en biotechnologie van KASK & Conservatorium. Het richt zich op het verkennen van verschillende interacties tussen kunst, wetenschap en technologie.
Laboratoriumlocatie

Zwarte Zaal

Polyvalente blackbox van 640 m².
Zwarte Zaallocatie

Glazen Gang

Multifunctionele presentatieplek badend in natuurlijk licht.
Glazen Ganglocatie

Cirque

Authentiek gerestaureerd auditorium met circa 120 zitplaatsen.
Cirquelocatie

KIOSK

Expositieruimte in het bijzondere architecturale kader van het voormalig Klinisch en Poliklinisch Instituut.
KIOSKlocatie

KASKcinema

Volledig technisch uitgeruste cinema met 86 zitplaatsen.
KASKcinemalocatie

MIRY concertzaal

Concertzaal met 504 zitplaatsen verspreid over een benedenverdieping en een balkon. Geroemd om haar akoestische kwaliteiten voor onder andere kamermuziek.
MIRY concertzaallocatie

Club telex

Concertclub met een capaciteit van 150 personen. Voorzien van een professionele geluidsinstallatie met D&B luidsprekers en een Yamaha QL5 digital live mixing console.
Club telexlocatie

Bijloke muziekstudio

Perfect uitgeruste opnamestudio centraal gelegen in de Gentse binnenstad.
Bijloke muziekstudiolocatie

Grafiekatelier

Het grafiekatelier op de tweede verdieping van de kunsttoren herbergt zeefdrukmachines, lasercutters, maar ook digitale printers en scanners.
Grafiekatelierlocatie

Houtatelier

Het houtatelier is gevestigd op campus Bijloke in het gebouw aan de Bijlokekaai. Hier kan je terecht voor al je zaag-, -schaaf, en houtconstructiewerk. Je gaat er aan de slag met houtbewerkingsmachines als een zevenassige freesrobot en een kolomboormachine. Voor je van start kan gaan, krijg je eerst de nodige technische – en veiligheidsinstructies.
Houtatelierlocatie

Keramiekatelier

In het keramiekatelier in de gang van de beeldhouwateliers is een keramiekoven te vinden maar ook een heleboel technische expertise en ervaring.
Keramiekatelierlocatie

Kunstenbibliotheek

De Kunstenbibliotheek bevindt zich in een 17de -eeuws pand dat wordt aangeduid als het huis van de abdis. Het huis van de abdis was een gastenverblijf dat behoorde tot de voormalige cisterciënzerinnenabdij die werd opgericht in de 14de eeuw. De zusters van de abdij stonden in dienst van het aangrenzende hospitaal.
Kunstenbibliotheeklocatie

Muziekbibliotheek

De Muziekbibliotheek bevindt zich in De Wijnaert. Dit monumentale gebouw in neoclassicistische stijl is de hoofdzetel van HOGENT. In het gebouw vind je behalve de bibliotheek ook leslokalen en bureaus.
Muziekbibliotheeklocatie

KASKcafé

Gezellig lunchcafé met groot zonnig terras op de Bijlokesite.
KASKcafélocatie

MIRYcafé

Zonder twijfel het mooiste terras van de Gentse binnenstad. Een oase van rust op een steenworp van Sint Baafs. Open na de concerten in MIRY Concertzaal en tijdens de Gentse feesten ook overdag.
MIRYcafélocatie

Studentenrestaurant

Hou je van lekkere, verzorgde maaltijden tegen student­vriendelijke prijzen? Bij het studentenrestaurant op campus Bijloke ben je aan het juiste adres.
Studentenrestaurantlocatie

Het Paviljoen

Het Paviljoen is een lege vitrine die ruimte biedt aan verbeeldingskracht en experiment. De ruimte wordt momenteel gebruikt voor samenwerkingen tussen residenten, studenten en gevestigde kunstenaars.
Het Paviljoenlocatie