nlen
Benjamin Verhoeven, docent
benjamin.verhoeven@hogent.be

Benjamin Verhoeven (°1990, België) is een beeldend kunstenaar gevestigd in Brussel, België. In 2013 behaalde hij zijn Master Beeldende Kunsten aan KASK & Conservatorium, en sinds 2015 is hij laureaat aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK).

In zijn werk verkent hij het beeld als medium en de (re)productie ervan, waarbij audiovisuele apparaten dienen als zijn primair gereedschap. Zijn lopende project "Scanning Cinema" draait rond het inscannen van bewegende beelden en deze opnieuw te integreren in geanimeerde videowerken. Eind 2020 begon hij samen te werken met de Marokkaanse kunstenaar Amine Lahrach, wat leidde tot het ontstaan van een duo.

Verhoeven nam deel aan verschillende nationale en internationale tentoonstellingen, waaronder in KANAL (België), Mu:ZEE (België), Cinematek (België), University Art Gallery Irvine (VS), 6e Moskou Biënnale,(Rusland) en Bienalsur (Argentinië).

Zijn videowerk is vertoond op filmfestivals zoals Experiments in Cinema (VS), Traverse Vidéo (Frankrijk), Stuttgarter Filmwinter (Duitsland), European Media Arts Festival (Duitsland), Videoformes (Frankrijk), en Limited-Acces Festival (Iran).