nlen
Bruno De Busschere, docent
bruno.debusschere@hogent.be

Bruno De Busschere zette zijn eerste muzikale stappen in de SAMW Peter Benoit van Harelbeke en bij het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit. Hij volgde lessen aan de Kunsthumaniora in Gent en studeerde vervolgens euphonium aan het Koninklijk Conservatorium van de Hogeschool Gent.

Hij werkte jarenlang samen met Benny Wiame in de Brass Band Midden-Brabant. Als solo euphonium beleefde Bruno er de gouden jaren van de band, samen met andere getalenteerde jongeren zoals Jeroen Berwaerts, Steven De Volder, Bert Van Thienen, … In 1999 behaalde Bruno de master voor euphonium. Op zijn eindrecital, bekroond met de grootste onderscheiding, vertolkt hij o.a. het concerto voor euphonium van Jukka Linkola, een Belgische première.

Daarna besliste Bruno zich te wijden aan een andere liefde, de trombone, en begon opnieuw te studeren aan het Conservatorium van Gent, in de klas van Michel Tilkin. Reeds in 2000 werd Bruno trombone aanvoerder bij het Symfonieorkest Vlaanderen. In 2001 werd hij euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.

Ondertussen timmerde Bruno verder aan zijn carrière als trombonist. Na Michel Tilkin volgde hij nog lessen bij Ivan Meylemans (Amsterdam), om dan in 2004 opnieuw een master te behalen, dit maal in de tromboneklas van Luc De Vleeschhouwer (Gent). Tijdens die periode speelde Bruno freelance in zowat alle Belgische symfonieorkesten met een divers instrumentarium: tenortrombone, alttrombone, euphonium en bastrompet. In 2008 slaagde Bruno voor het examen van trombone solist (tenor & alt) bij het Nationaal Orkest van België.