nlen
Hans Lamal, docent
hans.lamal@hogent.be

Hans Lamal staat bekend als een veelzijdig pianist-componist-improvisator. Hij studeerde af aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Gent en aan het Mozarteum van Salzburg met de hoogste onderscheiding. Naast zijn klassieke opleiding is hij gespecialiseerd in improviseren en componeren. Gefascineerd door jazz en etnische muziek ontwikkelt hij een typische stijl die een mix is van deze en andere genres met klassieke invloeden en structuren.

Als uitvoerend pianist en improvisator werd hij door verschillende internationale muziek- en filmfestivals uitgenodigd. Hans componeert voor allerlei soorten ensembles, van piano solo tot strijkorkest en symfonisch orkest. Hij componeert voor theater en wijdt zich de laatste tijd aan het componeren van muziek voor films en documentaires.

Hans Lamal is een veelgevraagd docent op internationale masterclasses en doceert improvisatie aan KASK & Conservatorium (Gent) en piano aan de Academie voor Muziek in Overijse. Hij bereidt ook enkele permanente projecten voor in Indonesië.