nlen
Jeroen Van Malderen, docent
jeroen.vanmalderen@hogent.be

Jeroen Van Malderen is een Belgische jazz- en commerciële trompettist. Geboren op 4 juni 1978 en opgegroeid in Hamme, volgde hij tot zijn 18de een opleiding in klassieke muziek aan het Lemmensinstituut, Leuven. Vanaf dat moment specialiseerde hij zich in jazztrompet aan de Conservatoria van Brussel (Eric Vloeimans), Rotterdam (Jarmo Hoogendijk) en het Lemmensinstituut Leuven (Bert Joris, Serge Plume) waar hij in 2002 zijn Masters Degree in Jazz Trompet behaalde. 

Op het podium heeft Jeroen regelmatig als freelance muzikant samengewerkt met internationale en lokale artiesten, zoals El Tattoo Del Tigre, Clouseau, Natalia, Paul Michiels, Rocco Granata, Belle Perez, Chaka Khan, the Pointer Sisters, Cindy Lauper, etc. 

Jeroen is sinds 2008 lid van het wereldbefaamde Brussels Jazz Orchestra waarmee hij verschillende opnames maakte en samenwerkte met artiesten als Toots Thielemans, Kenny Werner, Maria Schneider, Joe Lovano, Dave Liebman, Tom Harrell, Ambrose Akinmusire, Wynton Marsalis & The LCJO en meest recentelijk Camille Bertault.

 In 2022 sloot Jeroen zich aan bij het swingjazz-septet Lester’s Blues, gevormd en geleid door Tom Callens, dat regelmatig concerteert in Europa en daarbuiten. 

Als jazztrompettist werkt hij freelance met verschillende jazz-, small band- en commerciële formaties zoals The Rebirth Collective, Metropole Orkest en anderen. 

Naast het spelen heeft Jeroen een docentschap als gastprofessor jazztrompet aan KASK & Conservatorium in Gent en werkt hij actief met jongeren en volwassenen van 7 tot 77 jaar, waarbij hij jazztrompet en jazzcombo doceert aan verschillende scholen in België.