nlen
Jeroen Van Malderen, docent
jeroen.vanmalderen@hogent.be

Jeroen Van Malderen is een professioneel jazz-trompettist, geboren op 4 juni 1978 en opgegroeid in Hamme (België). Tot zijn 18e kreeg Jeroen een klassieke muziekopleiding.

Op het podium werkte Jeroen regelmatig als freelance muzikant met internationale en lokale artiesten, zoals El Tattoo Del Tigre, Clouseau, Natalia, Paul Michiels, Rocco Granata, Belle Perez, Chaka Khan, de Pointer Sisters en Cindy Lauper.

Jeroen is sinds 2008 lid van het wereldberoemde Brussels Jazz Orchestra waarmee hij verschillende opnames maakte en samenwerkte met artiesten als Toots Thielemans, Kenny Werner, Maria Schneider, Joe Lovano, Dave Liebman, Tom Harrell, Ambrose Akinmusire, Wynton Marsalis & The LCJO en recentelijk Camille Bertault.

In 2022 werd Jeroen lid van het swingjazz septet Lester's Blues onder leiding van Tom Callens, dat regelmatig optreedt door heel Europa.

Als jazztrompettist werkte hij freelance met jazzformaties als The Bruno Vansina Orchestra, Rebirth Collective, Metropole Orkest en verschillende kleine bandformaties.

Naast het spelen is Jeroen als docent jazztrompet verbonden aan KASK & Conservatorium in Gent en werkt hij actief met jongeren en volwassenen van 7 tot 77 jaar, als docent jazztrompet en jazzcombo op verschillende scholen in België.