nlen
Judith Ermert, docent
judith.ermert@hogent.be

Het parcours van de Duitse celliste Judith Ermert begon reeds op jonge leeftijd. Zij was solocelliste van het Jeunesse Musicales Wereld Orkest met concerten in o.a. de Berliner Philharmonie en trad sinds haar jeugd regelmatig op als soliste met gerenommeerde orkesten zoals Bangkok Symphony Orchestra, Kammerphilharmonie Danzig, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Thüringen Philharmonie Gotha, ... Judith Ermert studeerde aan de Folkwang Hochschule in Essen en perfectioneerde zich aansluitend in de prestigieuze klas van Ralph Kirshbaum aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Judith Ermert heeft een internationale carrière als soliste en als kamermusicus. Op 26-jarige leeftijd werd Judith Ermert benoemd als solo cello van Brussels Philharmonic. Ze geeft eveneens masterclasses over de hele wereld en is bovendien zeer toegewijd aan de initiatie ‘Rhapsody in School’ van Lars Vogt. In 2013 verscheen haar eerste Hindemith CD samen met de Belgische pianist Daan Vandewalle ( bij Fuga Libera) , een opname die internationaal uitstekend onthaald werd.

De celliste was vele jaren vicevoorzitter van ESTA Vlaanderen en maakt sinds 2016 zij deel uit van het artistiek board van de ESTA Talent Foundation.

Zij bezielt "…met eigen stem en stempel. Van bij de eerste toon spitst men geboeid de oren. En deze toon is fors, maar nooit geforceerd. Bravo!" (Süddeutsche Zeitung)

De Bangkok Post beschreef haar als "...een buitengewoon muzikaal en technisch talent!".