nlen
Marc Kerckhof, docent
marc.kerckhof@hogent.be

Marc Kerckhof studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Gent met een major in klarinet en hij behaalde ook het diploma voor kamermuziek met de hoogste onderscheiding. Tijdens zijn studie toonde hij al veel belangstelling voor de basklarinet. Aan het Rotterdams Conservatorium specialiseerde hij zich in de basklarinet en studeerde af als gediplomeerd uitvoerend kunstenaar met een speciale vermelding voor kamermuziek. Later behaalde hij aan het Conservatorium van Brussel een diploma van leraar.

In 1980 werd hij laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd PRO CIVETATE (nu bekend als DEXIA CLASSIC). Marc Kerckhof is sinds 1995 solist in de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Naast de basklarinet, speelt hij regelmatig contrabasklarinet in het orkest. 

Als basklarinettist treedt hij regelmatig op met gerenommeerde symfonieorkesten, voornamelijk met het Symfonisch Orkest van Vlaanderen en het Brussels Philharmonic (Vlaams Radio Orkest).

In kamermuziek speelde hij met het Arriaga Strijkkwartet en met het Ciurlionis Strijkkwartet. Met het Ciurlionis Strijkkwartet en Eddy Vanoosthuyse op klarinet nam hij het Quintetsatz op, voor klarinet, bassethoorn en strijktrio.

Hij is lid van The International Clarinets, het prestigieuze klarinetkoor onder leiding van Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast is hij basklarinetleraar aan de Academie voor Muziek en Woord van Izegem.