nlen
Sylvie Decramer, docent
sylvie.decramer@hogent.be

De Belgische pianiste Sylvie Decramer studeerde piano aan de conservatoria van Brussel, Keulen en Berlijn bij Daniel Blumenthal, Vasily Lobanov en Björn Lehmann. Vervolgens specialiseerde ze zich in Liedbegeleiding aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler en behaalde haar masterdiploma met de grootste onderscheiding bij de befaamde liedpianisten Eric Schneider en Wolfram Rieger. Verdere coachings in het lied kreeg ze van Joseph Breinl, Julius Drake, Axel Bauni, Christine Schäfer, Christianne Stotijn, Hans Eijsackers en Thomas Quasthoff.

Ze was laureate van verschillende wedstrijden en behaalde een 1e prijs op het Concorso Europeo di Esecuzione Musicale San Nicola Giovani en 2e prijzen op het Concorso Internazionale per giovani musicisti Gianluca Campochiaro en de Axion Classics Competition.

Nadat ze actief was als zangbegeleider aan verschillende Duitse hogescholen - de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf, de Universität der Künste Berlin en de Hochschule für Musik Hanns Eisler te Berlijn in de zangklassen van Konrad Jarnot, Juliane Banse, Peter Maus, Ludwig Grabmeier,…- is Sylvie momenteel begeleider van onder andere de zangers aan KASK & Conservatorium in Gent.

Haar ervaring met zangers en haar voorliefde voor het liedgenre zorgen ervoor dat ze regelmatig als pianiste wordt gevraagd voor recitals en masterclasses.

Ze ontving beurzen van Vocatio, Gisela und Erich Andreas en Franz-Grothe.