nlen
Tijs Vastesaeger, docent
tijs.vastesaeger@hogent.be

Tijs Vastesaeger is oprichter van Doenker (doener/denker) en beweegt sinds 2009 op het snijvlak van creativiteit en ondernemerschap. Hij begeleidt organisaties, kunstenaars en bedrijven op vlak van organisatieontwikkeling, strategie en business planning. En doet ook vaak onderzoeks- of begeleidingsopdrachten voor overheden. Daarnaast doceert hij aan KASK & Conservatorium in Gent en was voorheen ook docent aan de PXL in Hasselt. Hij heeft een vaste freelance opdracht voor Cultuurloket als consulent zakelijk advies en co-coördinator van de Business & Art opleiding (Bisart).

Als prille twintiger was hij al aan de slag als raadgever van de Vlaamse minister van cultuur waar hij o.a. mee schreef aan de hervorming van het lokale cultuurbeleid (2001), het Kunstendecreet (2004), het circusbeleid, de uitbouw van een ondersteuningskader sociaal-artistieke werkingen, de ontzuiling van de amateurkunstensector en hervorming van socio-culturele sector. 

Daarna werd hij advies- en beleidsverantwoordelijke bij Poppunt (sinds 2020 VI.BE). Hij was ook zes jaar lang de kabinetschef van de schepen van Cultuur, Evenementen & Toerisme van de stad Gent en leerde zo stedelijke besluitvormingsprocessen van binnenuit kennen.

Doenker werkte de voorbije jaren o.a. voor Stad Gent, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Collectif Malunés, Kunstencentrum Buda, B-Classic, De Vaartkapoen, Pukkelpop, Cultuurcentrum Belgica, Muziekodroom, Next Festival, De Centrale, en vele anderen.