nlen
Yannick Peeters, docent
yannick.peeters@hogent.be

De Belgische bassist Yannick Peeters begon bas te spelen als tiener.

Ze studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Piet Verbist en Gulli Gudmundson. Tijdens en na haar studies volgde ze heel wat workshops in Dworp (België), Szalburg (Oostenrijk), Banff (Canada) met Nic Thys, Mark Dresser, Matt Penman, Ben Street.

Ze nam deel aan het Erasmus uitwisselingsprogramma dat haar naar Göthenborg, Zweden bracht, waar ze studeerde bij Anders Jormin.

Ze toerde met 22 Strings And a Piece Of Wood met Jakob Bro, Frantz Loriot, Steven Delannoye, Serafine Stragier en Kristof Roseeuw.

Ze nam deel aan en maakte opnames met Guillaume Vierset Harvest, de muziektheaterproductie van Claron McFadden 'Aubergine', met Natashia Kelly 'Dear Darkening Ground' met Dre Pallemaerts, Nicola Adrioli en Ruben Machtelinckx. Ze toerde en nam op met Peter Jacquemyn's Fundament - een band bestaande uit 12 muzikanten die de lagere instrumenten bespelen. Onlangs trad ze toe tot de band van drummer Jelle Van Giel en nam ze deel aan het project van Anke Verslype en Willem Heylen 'Games & Motives' met Jozef Dumoulin, Lynn Cassiers en Frans Van Isacker.

Ze vormde haar eigen band GingerBlackGinger, met Frederik Leroux, Frans Van Isacker en Tom Rainey. Ze maakten een opname voor het platenlabel W.E.R.F., die in januari 2024 zal verschijnen.