nlen
data
  • 15.03.24, 16:00, deadline indienen dossier sessie april
  • 22.04 – 23.04.24, Interview sessie april
  • 07.06.24, 16:00, deadline indienen dossier sessie juli
  • 01.07 – 05.07.24, Interview sessie juli
  • 14.06.24, 16:00, deadline indienen dossier sessie augustus
  • 26.08 – 30.08.24, Interview sessie augustus

Op basis van je portfolio en mastervoorstel beslist de oriënteringscommissie of ze je al dan niet uitnodigen voor een intake-interview of auditie. We verwittigen je via mail van deze beslissing.

interview en auditie

Wanneer je een uitnodiging ontvangt om deel te nemen aan een interview of auditie, brengen we je de week ervoor op de hoogte van de plaats en het tijdstip. Alle intakes vinden plaats op één van onze campussen in Gent en een persoonlijke aanwezigheid heeft onze voorkeur. Als je ver moet reizen, kan je ook online deelnemen aan het gesprek of de auditie.

auditie

Het praktijkexamen bestaat uit drie delen:

  1. Test elementaire techniek op een keyboard/piano
  2. Test eigen instrument (indien geen keyboard/piano) of test instrument voor muzikale expressie (bijv. laptop)
  3. Evaluatie van je portfolio (partituren, opnames etc.).

interview

Na je examen volgt er een gesprek met de oriëntatiecommissie over je motivatie, artistieke discipline, communicatieve vaardigheden en kennis van de specifieke domeinen van de uitvoerende muziek.

De oriëntatiecommissie bestaat uit verschillende docenten en deskundigen op het gebied waarvoor je solliciteert. De oriëntatiecommissie neemt de uiteindelijke beslissing over de inschrijving voor de masteropleiding.

mededeling resultaten

We laten je maximaal twee werkweken na je interview of auditie per mail weten of je slaagde voor de proef of niet. Als je slaagt, kan je verder gaan met de inschrijvingsprocedure. Als je na twee weken nog geen bericht ontvangen hebt, neem gerust contact op met de admissions officer via mail.