nlen

Filmcomponist Ruben De Gheselle, bekend om zijn intieme en hypnotiserende scores, heeft bijgedragen aan diverse internationale producties, waaronder het voor Berlinale genomineerde Young Hearts, het voor Cannes genomineerde Clara Sola, het voor DOC NYC genomineerde A Cops & Robbers Story, Golden Horses Awards -genomineerde Tiong Bahru Social Club, Canneseries winnende Lockdown'. In 2023 componeerde hij voor de Iers-Belgische tv-serie Northern Lights, de speelfilmdocumentaire A Cautionary Tale, There was, There was not, of Ce Qui Nous Lie.

In 2022 ontving Ruben een Ensor voor belofte van het jaar en de Grand Prix voor beste muziek in Music and Cinema Marseille. In 2021 ontving Ruben de prestigieuze Georges Delerue Award op het Film Fest Gent voor de muziek van Clara Sola, waarmee hij nederig in de voetsporen treedt van grote artiesten als Howard Shore, Astor Piazolla en Bruno Coulais. 

In 2020 werd de maandelijkse Music Award van het Reale Film Festival toegekend aan de score van The Passerby. In 2019 werd zijn compositie Wildlands uitgeroepen tot 'Keuze van Klara', het nationale radiostation voor klassieke muziek in België. In 2017 werd hij geselecteerd als Berlinale Talent. In 2016 ontving hij de prijs voor Beste Muzikale Creatie op het wereldberoemde filmfestival van Annecy voor Beast! In 2014 ontving hij de prijs voor beste muziek in een Europese korte film op het Angers International Film Festival en bij zijn afstuderen aan het KASK & Conservatorium ontving hij de Emile-Mathieu Award.