nlen

16.09.23 – 19.11.23, Free Art Gallery

Pablo Helguerra — finissage 

Binnen het kader van het essay 'Give It Away' van Pablo Helguera krijgen bezoekers van de tentoonstelling de kans om een voorstel in te dienen waarom zij hun favoriete collage van Pablo Helguera een nieuwe thuis zouden willen bieden.

Op zondag 19 november om 16:00 uur zal Pablo Helguera de winnaars van de kunstwerken aankondigen via een Zoom-gesprek rechtstreeks vanuit New York. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de finissage van 'Beautiful Eccentrics: Central Casting' en wellicht een van de nieuwe rechtmatige eigenaars te worden van een kunstwerk van Pablo Helguera.

"In 2008, aan het begin van de grote recessie, heb ik het Free Art Gallery-project gestart, een initiatief dat de persoonlijke waarde van kunstwerken onderzoekt. Voor deze tentoonstelling hebben we een herinterpretatie van dit project gecreëerd.

Elk kunstwerk aan deze muur wordt geschonken aan degene die het meest overtuigend kan onderbouwen waarom hij of zij de rechtmatige eigenaar van het werk zou moeten zijn. De criteria voor een geslaagd voorstel omvatten het volgende: 1°/ Het verstrekken van een overtuigende interpretatie van het werk. 2°/ Het bieden van overtuigende redenen waarom juist jij de ideale eigenaar van het werk zou zijn.

Merk op: de werken in deze serie maken deel uit van The Arlington Heights Suite, een reeks collages die in 2007 begonnen. Ik maak ze dagelijks als een soort dagboek, gebruikmakend van afgedrukte beelden en tekst uit gebruikte schoolboeken, oude tijdschriften en een breed scala aan andere afgedankte publicaties.

Ik kijk uit naar jullie voorstellen!"

Pablo Helguera

gratis